Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Chokladkola

dagensreceptchokladkola4

Ingen jul utan chokladkola! Segmjuk och ljuvligt god chokladkola med ett täcke av mörk choklad på toppen. Om du bara vill ha klassiska chokladkolabitar kan du strunta i chokladen ovanpå. De här kolorna gör jag VARJE år och ofta flera gånger. Jag älskar dem! De hör verkligen julen till.

Gör supergoda, krispiga nougat- och chokladbitar – klicka här för recept!
Gör supergoda, krispiga nougat- och chokladbitar – klicka här för recept!
Baka underbara saffranssemlor – klicka här för recept!
Baka underbara saffranssemlor – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola eller Facebook: Lindas bakskola

Chokladkola x 2

Ca 20 bitar

1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
50 g smör
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit

Garnering
ca 100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.

2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.

3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.

1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.
1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.
3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.
3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.

chokladkola1 UTVALD

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0

Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

0

Saffransfläta med vaniljkräm

Saftig och läcker saffransfläta fylld med ljuvlig vaniljkräm. (Går att byta ut om mandelmassa)

0

Chokladfudge med sötmandel

Himmelskt god chokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Innehåller bara tre ingredienser!

0

Pepparkakskladdkaka

En superläcker pepparkakskladdkaka med mörk choklad i smeten.

0

Lyxig Rocky road

En ljuvlig blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott!

0

Saftig saffranssockerkaka med kokos

En riktigt saftig och läcker saffranssockerkaka som har en rykande åtgång.

0

Pepparkakslängd i form

Julig och saftig vetelängd (Pull apart bread) med smak av pepparkaka.

0

Hemgjord Bounty

Chokladdoppade munsbitar med en krämig och ljuvligt god kokosfyllning.

0

Saffranssockerbullar med vit choklad

Saftiga och goda saffranssockerbullar med en krämig fyllning av vit choklad.

0

Mazarintoscakaka

Saftig citronmazarinbotten med ett knäckigt nöt- & mandeltäcke. Ljuvligt gott!

0

Saffranskrans med mandelmassa & kardemumma

Julig och lättgjord saffranskrans med en läcker fyllning av mandelmassa, smör & kardemumma.

0