DAGENSRECEPTnougatjordnötsbitar1nougatjordnötsbitar2

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga Special K-flingor, choklad och nötter. Som en blandning mellan fudge och knäck. Ett favoritgodis som har en rykande åtgång och bakas varje år!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Krispiga nougat- & chokladbitar

Ca 50 st

1 dl florsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
250 g nougat
ca 70 g Special K-flingor
1 ½ dl salta jordnötter

Garnering
150 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Smält ihop florsocker och sirap i en kastrull. Låt det puttra på medelvärme i ca 1 min. Stäng av värmen och smält chokladen och nougaten i eftervärmen.

2. Krama sönder flingorna lite lätt och grovhacka nötterna. Blanda ner dem i nougatsmeten.

3. Klä en form, ca 20 x 16 cm, med ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten. Låt den stelna i frysen en stund.

4. Garnering: Smält chokladen och bred den över nougatkakan. Låt den stelna.

5. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.

1. Smält florsocker och sirap i en kastrull. Stäng av värmen och smält chokladen och nougaten i eftervärmen.

1. Smält ihop florsocker och sirap i en kastrull. Låt det puttra på medelvärme i ca 1 min. Stäng av värmen och smält chokladen och nougaten i eftervärmen.

2. Krama sönder flingorna lite lätt och grovhacka nötterna. Blanda ner dem i nougatsmeten.

2. Krama sönder flingorna lite lätt och grovhacka nötterna. Blanda ner dem i nougatsmeten.

3. Klä en form, ca 20 x 16 cm, med ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten. Låt den stelna i frysen en stund.

3. Klä en form, ca 20 x 16 cm, med ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten. Låt den stelna i frysen en stund.

4. Garnering: Smält chokladen och bred den över nougatkakan. Låt den stelna. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.

4. Garnering: Smält chokladen och bred den över nougatkakan. Låt den stelna. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.

5. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.

5. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.steg6 nougatjordnötsbitar4

nougatjordnötsbitar3