Bloggar

Schweizernötsbräck

schweizernotbrack2 schweizernotbrack6 schweizernotbrack7

Det allra enklaste godiset! Schweizernötsbräcket är ljuvligt gott och består bara av två ingredienser – mjölkchoklad och hasselnötter. Nötterna rostas i ugnen vilket gör att nötsmaken blir godare och konsistensen krispigare. Jag har gjort två längder av chokladen som man bryter i bitar, men det går också bra att göra mindre portionsbitar som får stelna i kylen.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Schweizernötsbräck

2 st

ca 75 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.

2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.

3. Hacka nötterna med en vass kniv.

4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.

5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.

6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.

2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.

2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.

3. Hacka nötterna med en vass kniv.

3. Hacka nötterna med en vass kniv.

4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.

4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.

5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.

5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.

6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

 

utvald schweizernotbrack4 schweizernotbrack3 schweizernotbrack2 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola