Bloggar

Nougatkola

Nougatkola5 Nougatkola8

En segmjuk kola med läcker nougatsmak! En riktig favorit som har en rykande åtgång.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nougatkola

Ca 50 st

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 ½ msk kakao
150 g nougat
1 msk smör

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

1. Hacka sötmandeln grovt.

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

Nougatkola3

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

Nougatkola6 Nougatkola9 Nougatkola7

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola