Chokladtorrone21 Chokladtorrone19

LYXIG CHOKLADTORRONE En magiskt god chokladlimpa med en härlig blandning av choklad, Nutella, nötter, sötmandel och minimarshamllows. Självklart kan man använda valfri nötblandning och byta ut marshmallowsbitarna mot annat godis, t ex Dumle eller Daim.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Presenttips: Chokladtorrone

Till formen
300 g mörk choklad

Fyllning
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
2 dl Nutella

Tillsätts i fyllningen
125 g nötter & sötmandel (valfri mängd och sort)
2 dl mini marshmallows

GÖR SÅ HÄR

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

Chokladtorrone18 Chokladtorrone22 Chokladtorrone13 Chokladtorrone12 Chokladtorrone11