Kärt barn har många namn: kärleksmums, snoddas, mockarutor, tv-kaka… Vad man än kallar dessa ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos så är de ett måste på Alla hjärtans dag i detta hus. Alla förväntar sig att de serveras och som tur är så är de enkla och relativt snabba att göra. Tänk på att bottnen behöver svalna innan du brer på glasyren.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Kärleksmums
25–30 bitar
Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.