Bara för att ett bakverk ska vara riktigt gott behöver det inte var komplicerat och jobbigt att baka det. Det här är ett bra exempel på en kaka som är makalöst god och superenkel att göra – en perfekt kombination. Testa gärna att göra kakan med päron eller plommon!
En supersaftig, jättegod äppelkaka som bakas ofta hemma hos mig! Servera gärna med vaniljsås eller en klick glass.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Snabb äppelkaka
8–10 bitar
Äppelkaka med en snabbgjord kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.
ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel (kan bytas mot kardemumma)
Smet
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. Strö över socker och kanel.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Ringla smeten över äpplena.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.