Ananas i kakorna är verkligen ljuvligt gott! Jag älskar det! Men om man inte har någon annans eller vill testa en annan variant eftersom grundreceptet ger otroligt saftiga och goda kakor så kan man byta ut den mot hallon, äpplen, persikoklyftor, jordgubbsbitar eller något annat gott. Om man väljer en en annan ingrediens än ananas får mat byta ut 1 dl ananasjuice i receptet till 1 dl vatten eller mjölk. Det går lika bra!
Ananaskaka i långpanna
35–40 bitar
Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.
1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjölGarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.
[caption id="attachment_5947" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.[/caption]
[caption id="attachment_5948" align="" width="860"] 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_5949" align="" width="860"] 3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.[/caption]
[caption id="attachment_5950" align="" width="860"] 4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.[/caption]
[caption id="attachment_5951" align="" width="860"] 5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.[/caption]
Sötsyrliga, saftiga citronrutor med härlig citronglasyr. Kärleksmums är en klassiker, men då med choklad. Denna variant med citron är gudomligt god och rekommenderas varmt. Citronkärleksmums Ca 20 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk5 dl vetemjöl 1 citron, finrivet skal Glasyr5 dl florsocker1 msk vaniljsocker75 g smör, smält3–4 msk pressad …
Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.