Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Nougatkladdkaka

dagensrecept utvald nougatkladdkaka5 En kladdkaka är vansinnigt god, och en nougatkladdkaka är ännu godare!  Den är enkel att göra och kommer definitivt ha en rykande åtgång. Nougat hittar du på hyllan bland bakingredienser i livsmedelsbutikerna. Det går bra att byta ut nougaten mot choklad av valfri sort. [caption id="attachment_36451" align="" width="215"]Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept! Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Nougatkladdkaka

Ca 12 bitar 100 g smör 200 g nougat  2 dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet. 2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde. [caption id="attachment_6966" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_6967" align="" width="860"]2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. 2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.[/caption] [caption id="attachment_6968" align="" width="860"]3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.[/caption] nougatkladdkaka2 nougatkladdkaka1 nougatkladdkaka3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

0

Grova rågkakor

Fiberrika, saftiga och luftiga rågkakor som gör frukosten till dagens godaste mål.

0

Brytbröd på plåt

Brytbröd är enkelt att göra och blir saftigt och luftigt när de jäser ihop på plåten. Jäser bara en gång!

0

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0

Lättbakat grytbröd

Oerhört saftigt bröd med en härlig, knaprig brödskorpa.

0

Banansockerkaka med kanel

En mosad banan i smeten gör sockerkakan oerhört saftig och god.

0

Knäckig toscakaka

Sagolikt saftig och mjuk kakbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.

0

Stora rågsiktsrutor i långpanna

Luftiga och saftiga brödrutor som är makalöst goda med smör och en skiva ost.

0

Mazarinkaka med hallonglasyr

Kombinationen frasig mördegsbotten, saftig mandelfyllning och sötsyrlig hallonglasyr är oslagbar.

0