Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas mjuka kakor Lindas saffran Okategoriserade

Saftig saffranssockerkaka med kokos

saffranssockerkaka1 saffranssockerkaka5

En riktigt saftig och läcker saffranskaka som har en rykande åtgång. Den är lätt att göra och en klassisk variant som innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma, förutom saffranet kanske… Du kan med stolthet bjuda kollegor och vänner på kakan och räkna med uppskattning. Den håller sig saftig och fräsch i flera dagar om du förvarar den i en burk med tätslutande lock eller i en väl försluten plastpåse.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Saftig saffranssockerkaka med kokos

Ca 12 bitar

3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Till formen
smör
riven kokos

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.

2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

4. Pudra florsocker över kakan före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och mjöl och vispa ner det i de övriga ingredienserna till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
4. Pudra florsocker över kakan före servering.
4. Pudra florsocker över kakan före servering.

saffranssockerkaka3 saffranssockerkaka4saffranssockerkaka6 saffranssockerkaka7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pepparkakslängd i form

Julig och saftig vetelängd (Pull apart bread) med smak av pepparkaka.

0

Hemgjord Bounty

Chokladdoppade munsbitar med en krämig och ljuvligt god kokosfyllning.

0

Saffranssockerbullar med vit choklad

Saftiga och goda saffranssockerbullar med en krämig fyllning av vit choklad.

0

Mazarintoscakaka

Saftig citronmazarinbotten med ett knäckigt nöt- & mandeltäcke. Ljuvligt gott!

0

Saffranskrans med mandelmassa & kardemumma

Julig och lättgjord saffranskrans med en läcker fyllning av mandelmassa, smör & kardemumma.

0

Saffranskaka med chokladganache

Mycket saftig saffranskaka med chokladganache på toppen som är ljuvligt god till julhelgernas fikapauser.

0

Hemgjord Daim

Knäckig och ljuvligt god Daim med läcker choklad på ytan.

0

Mjuk pepparkaka med frosting

Saftig och mjuk pepparkaka med en krämig & god cream cheese-frosting på toppen. Ett måste på adventsfikat!

0

Pepparkakscheesecake med vit choklad

Gudomligt god cheesecake med en frasig pepparkaksbotten och en krämig, fryst fyllning med smak av vit choklad. Rivet apelsinskal på toppen är pricken över i.

0

Mjölkchokladsbrownies med mörk chokladtryffel

Lite lätt kladdig mjölkchokladbotten med en krämig mörk chokladtryffel & kokos på toppen. Magiskt gott!

0

Kalljäst kastrullbröd

Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen under natten. Grädda brödet i en kastrull på morgonen.

0

Fransk chokladtårta med chokladganache, vaniljkräm & cashewnötter

En riktigt läcker chokladbottnen med en krämig chokladganach & härlig vaniljkräm De salta nötterna på toppen är en läcker kombination mot det söta.

0