Himmelskt god chokladfudge med läckra bitar av rostad sötmandel. Det här är en riktig favorit som jag gör varje jul.
Byt ut! Sötmandeln kan uteslutas eller bytas ut mot hasselnötter, Kellogs K special eller Rice Krispies.
Tips! Rosta gärna sötmandeln i 180 grader mitt i ugnen i ca 10 min. Då blir den kristligare och smakrikare.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
Chokladfudge med sötmandel
45–50 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.
4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.
5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.