Underbar, ljuvligt god moussetårta med en smulig Oreobotten, krämig passionsmousse toppat med en läcker passionsmoussespegel. Tårtan har en frisk, fräsch smak och blir garanterat festens höjdpunkt!
[caption id="attachment_36465" align="" width="215"] Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Passionsmoussetårta
12–14 bitarBotten250 g Oreokex choklad (ta bort den vita fyllningen) eller Digestivekex100 g smör, smältPassionsfruktsmousse5 gelatinblad6–7 passionsfrukter2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice1 dl strösocker4 dl vispgräddePassionsfruktsspegel3 gelatinbladfruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen2 dl färdigblandad passionsfruktsjuiceGÖR SÅ HÄR1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.
3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.
4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.
5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.
6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.
8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.
9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.
10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.
[caption id="attachment_12621" align="" width="776"] 1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.[/caption]
[caption id="attachment_12622" align="" width="860"] 2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.[/caption]
[caption id="attachment_12623" align="" width="860"] 3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.[/caption]
[caption id="attachment_12624" align="" width="744"] 4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.[/caption]
[caption id="attachment_12625" align="" width="860"] 5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.[/caption]
[caption id="attachment_12626" align="" width="860"] 6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.[/caption]
[caption id="attachment_12627" align="" width="860"] 7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.[/caption]
[caption id="attachment_12628" align="" width="860"] 8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.[/caption]
[caption id="attachment_12629" align="" width="860"] 9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.[/caption]
[caption id="attachment_12630" align="" width="826"] 10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.[/caption]
En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!