DAGENSRECEPT utvald

Underbar, ljuvligt god moussetårta med en smulig Oreobotten, krämig passionsmousse toppat med en läcker passionsmoussespegel. Tårtan har en frisk, fräsch smak och blir garanterat festens höjdpunkt!

Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept!

Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Passionsmoussetårta

12–14 bitar

Botten
250 g Oreokex choklad (ta bort den vita fyllningen) eller Digestivekex
100 g smör, smält

Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde

Passionsfruktsspegel
3 gelatinblad
fruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

passionsfrukt1 passionsfrukt5 passionsfrukt2