Underbar, ljuvligt god moussetårta med en smulig Oreobotten, krämig passionsmousse toppat med en läcker passionsmoussespegel. Tårtan har en frisk, fräsch smak och blir garanterat festens höjdpunkt!
[caption id="attachment_36465" align="" width="215"] Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Passionsmoussetårta
12–14 bitarBotten250 g Oreokex choklad (ta bort den vita fyllningen) eller Digestivekex100 g smör, smältPassionsfruktsmousse5 gelatinblad6–7 passionsfrukter2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice1 dl strösocker4 dl vispgräddePassionsfruktsspegel3 gelatinbladfruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen2 dl färdigblandad passionsfruktsjuiceGÖR SÅ HÄR1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.
2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.
3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.
4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.
5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.
6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.
8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.
9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.
10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.
[caption id="attachment_12621" align="" width="776"] 1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.[/caption]
[caption id="attachment_12622" align="" width="860"] 2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.[/caption]
[caption id="attachment_12623" align="" width="860"] 3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.[/caption]
[caption id="attachment_12624" align="" width="744"] 4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.[/caption]
[caption id="attachment_12625" align="" width="860"] 5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.[/caption]
[caption id="attachment_12626" align="" width="860"] 6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.[/caption]
[caption id="attachment_12627" align="" width="860"] 7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.[/caption]
[caption id="attachment_12628" align="" width="860"] 8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.[/caption]
[caption id="attachment_12629" align="" width="860"] 9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.[/caption]
[caption id="attachment_12630" align="" width="826"] 10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka är alltid uppskattat och gott och väldigt enkelt att baka! Och med massor av jordgubbar och vispgrädde på kladdkakan blir det en ljuvlig sommartårta som garanterat blir väldigt populär. Tips! – Garnera tårtan med blåbär eller hallon. – Grovhacka en chokladkaka och strö över smeten före gräddning. Kladdkaketårta …
En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!