Den här lättbakade, underbart pajliknande kakan kan beskrivas som en blandning mellan sockerkaka och paj. Den har ett lite mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta. Och en frisk, fräsch smak av citron. Servera den gärna med vaniljsås eller en klick vaniljglass.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Smulig citronkaka
12–15 bitarSmuldeg2 tsk bakpulver 2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl 250 g smör, rumsvarmt Fyllning
2 ägg 2 dl crème fraiche, 34 procent 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skalGarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg.
2. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form men då blir rutorna tunnare.
3. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål.
4. Häll ut fyllningen jämnt över smuldegen i formen.
5. Smula resten av degen över fyllningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Servera gärna med vaniljsås eller glass. Eller ät de rutorna som de är, det är ljuvligt gott det med!
[caption id="attachment_12560" align="" width="860"] 1. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg.[/caption]
[caption id="attachment_12561" align="" width="860"] 2. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form men då blir rutorna tunnare.[/caption]
[caption id="attachment_12562" align="" width="860"] 3. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_12563" align="" width="860"] 4. Häll ut fyllningen jämnt över smuldegen i formen.[/caption]
[caption id="attachment_12564" align="" width="860"] 5. Smula resten av degen över fyllningen.[/caption]
[caption id="attachment_12565" align="" width="860"] 6. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Servera gärna med vaniljsås eller glass. Eller ät de rutorna som de är, det är ljuvligt gott det med! [/caption]
Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den …
KÄRLEKSMUMS I PAJFORM – bland det godaste bakverket jag vet. Jag älskar kärleksmums, i alla former. Glasyren är makalöst god! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KÄRLEKSMUMS I PAJFORM 12 bitar 75 g smör2 msk kakao2 dl strösocker1 tsk bakpulver2 ägg2 dl vetemjöl Glasyr50 g smör, smält2 msk kakao2 tsk vaniljsockerca 3 dl florsocker1 msk starkt …
Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Mjölkchokladsockerkaka Ca 12 bitar Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten. 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker …
En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas!