Bloggar Lindas Bakskola Lindas bakverk Lindas matbröd Okategoriserade

Jätterågsiktsrutor

jätterågsiktskakor2jätterågsiktskakor7 jätterågsiktskakor8

 

Det är enkelt att baka dessa gudomligt goda bröd. En storfavorit! Jag brukar frysa in dem och ta fram efter behov till frukost. Och barnen kan själva ta fram brödet när de vill äta mellis efter skolan. Barnen älskar detta bröd och det har en rykande åtgång!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Jätterågsiktsrutor

2 plåtar

50 g jäst
7 dl mjölk, fingervarm
3 dl filmjölk
½ dl rapsolja
2 ½ tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
ca 16 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt filmjölk, olja, salt, sirap, havregryn och grahamsmjöl. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rågsikten, lite i taget och blanda ihop allt till smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i två bitar.

3. Tryck ut degbitarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

4. Nagga degen en gaffel eller liknande.

5. Dela båda degplattorna i sex rutor. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden (en plåt i taget) mitt i ugnen i 10–12 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt filmjölk, olja, salt, sirap, havregryn och grahamsmjöl. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rågsikten, lite i taget och blanda ihop allt till smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt filmjölk, olja, salt, sirap, havregryn och grahamsmjöl. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rågsikten, lite i taget och blanda ihop allt till smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i två bitar.
2. Dela degen i två bitar.
3. Tryck ut degbitarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
3. Tryck ut degbitarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
4. Nagga degen en gaffel eller liknande.
4. Nagga degen en gaffel eller liknande.
5. Dela båda degplattorna i sex rutor. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Dela båda degplattorna i sex rutor. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden (en plåt i taget) mitt i ugnen i 10–12 min.
6. Grädda bröden (en plåt i taget) mitt i ugnen i 10–12 min.

 

jätterågsiktskakor1 jätterågsiktskakor4 jätterågsiktskakor5  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladbollskaka

Superläcker chokladbollskaka med smält choklad och kokos på toppen – perfekt till kalaset!

0

Snabba blåbärsbakelser

Gudomligt goda blåbärsbakelser toppade med krämig vispgrädde – busenkla att göra!

0

Snabbjäst vallmofrökaka

Vallmofröna på toppen ger de saftiga bröden extra god smak!

0

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0

Lyxig After Eightkladdkaka

En gudomligt god kladdkaka med After Eight-glasyr på toppen. Rekommenderas varmt!

0

Grötbullar

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

0

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0