En mjuk och oerhört len chokladfudge med flingsalt på toppen. Saltet förhöjer smaken och ger en perfekt brytning mot det söta. En klassisk favorit som alltid har en rykande åtgång.
Tips!
Baka och slå in fudgebitarna i cellonfanpapper eller i en ask så har du en perfekt gå-bort-present.
Chokladfudge med flingsalt
Ca 40 bitar
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
Garnering
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något, men inte för länge för då stelnar den.
3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.