lakritskladdkaka4 lakritskladdkaka3 lakritskladdkaka2

En ljuvlig kombination – kladdig chokladkaka och krossad turkisk peppar!

Lakritskladdkaka i långpanna som räcker till många! Superläcker, god kladdkaka med Turkisk peppar på toppen. Jag älskar den salta lakritsen i kombination med den kladdiga chokladkakan! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Perfekt dessert efter en god middag!

Obs! Två storlekar på receptet! Du finns två storlekar på detta recept – antingen i långpanna, ca 24 bitar eller i en rund vanlig springform, ca 12 bitar (röd text)

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baka kakan i en vanlig rund springform!
Du kan baka kladdkakan i en vanlig springform om du inte vill göra den stora satsen i långpanna. Använd detta recept med röd text:

Lakritskladdkaka (i vanlig springform, 23–24 cm i diameter)
12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
4 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

Garnering
ca 25 g Turkisk peppar

Gräddningstid: 23–28 min mitt i ugnen beroende på hur kladdig du vill ha den.

 

Lakritskladdkaka i långpanna

Ca 24 bitar

400 g smör
8 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g turkisk peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

steg6lakritskladdkaka1 lakritskladdkaka6 lakritskladdkaka5 utvald