En ljuvligt god juldessert! Ett lyxigt recept på pannacotta smaksatt med härlig, vit choklad. Panacotta är en klassisk Italiensk dessert. Den består av uppvärmd grädde som blandas med gelatin och kyls ner. Konsistensen är mycket len, krämig och god.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Vit chokladpannacotta med pepparkaka
Ca 6 portioner
1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl mjölk
150 g vit choklad
Garnering
några pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.
5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka.