Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

0 röster
russinmusli2 russinmusli3 Ugnsrostad müsli som blir läckert knaprig och god! Den innehåller inget tillsatt socker och ingredienserna kan varieras efter egen smak. Rostningen gör smaken mycket godare än orostad müsli. Gör en egen fröblandning eller tillsätt torkad frukt eller bär (tillsätts efter rostningen när müslin kallnat).
Baka ljuvligt gott 3-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka ljuvligt gott 3-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Torra ingredienser 7 dl havregryn 1 dl vetekli 1 ½ dl linfrön (hela eller krossade) 1 dl pumpafrön 2 dl solroskärnor 1 dl sesamfrön 2 dl sötmandel, grovhackad 2 dl hasselnötter, grovhackade ca 1 krm salt 1 ¾ dl vatten 2 msk rapsolja 2 dl russin  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 2. Blanda vatten och rapsolja i en skål. 3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. 4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra över kanel eller kardemumma. 5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns. 6. Blanda i russinen när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra eventuellt över kanel.
4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt.
5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns. När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i russin eller torkad frukt (frivilligt). Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.
5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.
6. Blanda ner russin eller torkad frukt (frivilligt) när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.
6. Blanda i russinen när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.
utvald4 russinmusli1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0

Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!

0

Marknadsnougat

Lättgjord, supersmarrig marknadsnougat som bara tar några minuter att göra!

0

Nougatfudge

Förtrollande god fudge med en härlig smak av nougat!

0