russinmusli2 russinmusli3

 

Ugnsrostad müsli som blir läckert knaprig och god! Den innehåller inget tillsatt socker och ingredienserna kan varieras efter egen smak. Rostningen gör smaken mycket godare än orostad müsli. Gör en egen fröblandning eller tillsätt torkad frukt eller bär (tillsätts efter rostningen när müslin kallnat).

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Torra ingredienser
7 dl havregryn (fiber eller vanliga
1 dl vetekli
1 ½ dl linfrön (hela eller krossade)
1 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 dl sötmandel, grovhackad
2 dl hasselnötter, grovhackade
ca 1 krm salt
1 ¾ dl vatten
2 msk rapsolja
2 dl russin 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.

3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.

6. Blanda i russinen när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.

2. Blanda vatten och rapsolja i en skål.

3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt. Pudra eventuellt över kanel.

4. Bred ut müsliblandningen på en ugnsplåt.

5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns. När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i russin eller torkad frukt (frivilligt). Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.

5. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–40 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns.

6. Blanda ner russin eller torkad frukt (frivilligt) när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.

6. Blanda i russinen när müslin kallnat. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.

utvald4 russinmusli1