8 st 1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölkGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.
4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga degrundlarna med en gaffel.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
[caption id="attachment_39663" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_39664" align="alignnone" width="860"] 2. Dela degen i ca 8 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_39665" align="alignnone" width="860"] 3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1–1 ½ cm tunna.[/caption]
[caption id="attachment_39666" align="alignnone" width="860"] 4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_39667" align="alignnone" width="860"] 5. Nagga degrundlarna med en gaffel.[/caption]
[caption id="attachment_39668" align="alignnone" width="860"] 6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption]
Mjölfria morotsbröd som inte behöver jäsa. De innehåller inte något vanligt vetemjöl utan istället mixade havregryn. Om man inte vill mixa havregrynen själv kan man använda färdigköpt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Nyttiga morotstekakor utan mjöl 1 st 1 dl finriven morot 7 dl havregryn (mixa dem …
Saftig, luftiga goda ostfrallor som passar perfekt till frukost eller som måltidsbröd till en sallad, på en buffé eller på utflykten. Osten på frallorna gör dem extra smakrika och goda! Tips! Du kan byta ut ca 4 dl vetemjöl till 4 dl rågsikt. Eller 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl. Kalljästa ostfrallor 18 st 50 …
Mjuka, härliga frallor som passar perfekt till frukost! Det går bra att frysa in bröden! Tips! Baka tekakor på klassiskt vis – klicka här för recept! Mjuka frallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl vatten 2 tsk salt ½ dl rapsolja 8 dl vetemjöl 8–10 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner …