12–14 st
25 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ägg¾ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade75 g smör, rumsvarmt7–9 dl vetemjöl Pensling1 ägg Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölkca 3 dl vispgräddeca 100 g hallon, frysta eller färska (mosade)Garnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 12–14 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.
5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.
6. Mosa hallonen och lägg en klick ovanpå mandelmassan. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.
7. Sätt på locket. Pudra över florsocker.
[caption id="attachment_39934" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.[/caption]
[caption id="attachment_39935" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12–14 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_39936" align="" width="860"] 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_39937" align="" width="860"] 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
[caption id="attachment_39969" align="" width="860"] 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption]
[caption id="attachment_39970" align="" width="860"] 6. Mosa hallonen och lägg en klick ovanpå mandelmassan. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.[/caption]
[caption id="attachment_39971" align="" width="860"] 7. Sätt på locket. Pudra över florsocker.[/caption]
Citronsolskensbullar Ca 26 st 50 g jäst 300 g mjölk, fingervarm (3 dl) 130 g strösocker (1 ½ dl ) 1 krm salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 ägg 150 g smör, rumsvarmt 720 g vetemjöl (12 dl) Fyllning ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen) 1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft Penslig & garnering 1 ägg, …