Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas semlor Okategoriserade

Hallonsemlor

hallonsemlor1 7. Sätt på locket. Pudra över florsocker. Hallon i semlan är magiskt gott! En riktig favorit. Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination. [caption id="attachment_39972" align="" width="215"]Baka magiskt goda Nutellasemlor – klicka här för recept! Baka magiskt goda Nutellasemlor – klicka här för recept![/caption]

Hallonsemlor

12–14 st 25 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ägg ¾ dl strösocker 1 nypa salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 75 g smör, rumsvarmt 7–9 dl vetemjöl  Pensling 1 ägg  Fyllning ca 150 g mandelmassa 2–3 msk mjölk ca 3 dl vispgrädde ca 100 g hallon, frysta eller färska (mosade) Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min. 2. Dela degen i 12–14 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 6. Mosa hallonen och lägg en klick ovanpå mandelmassan. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. 7. Sätt på locket. Pudra över florsocker. [caption id="attachment_39934" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.[/caption] [caption id="attachment_39935" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12–14 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_39936" align="" width="860"]3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_39937" align="" width="860"]4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler. 4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_39969" align="" width="860"]5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle. 5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.[/caption] [caption id="attachment_39970" align="" width="860"]6. Mosa hallonen och lägg en klick ovanpå mandelmassan. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. 6. Mosa hallonen och lägg en klick ovanpå mandelmassan. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna.[/caption] [caption id="attachment_39971" align="" width="860"]7. Sätt på locket. Pudra över florsocker. 7. Sätt på locket. Pudra över florsocker.[/caption]   hallonsemlor2  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0

Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!

0

Marknadsnougat

Lättgjord, supersmarrig marknadsnougat som bara tar några minuter att göra!

0