Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Nyttig bärglass

bärglass4 bärglass3 utvald

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass! När man är sugen på något sött och gott är den helt underbar och du kan äta med gott samvete eftersom den är nyttig! Det går bra att använda frysta bär från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska bär för de har mer smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon!

Glassen är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker så man kan äta en stor portion med gott samvete :-)

Tips: laktosfri glass!
Byt ut yoghurten mot bubbelvatten (t ex Ramlösa eller Loka). Glassen blir då mer lik sorbet, men också jättegod!

Knapriga, nyttiga vitlökschips – klicka här för recept!
Knapriga, nyttiga vitlökschips – klicka här för recept!

Nyttig bärglass

2 portioner

300 g blandade frysa bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär, svarta vinbär, röda vinbär
1 fryst banan
ca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)

GÖR SÅ HÄR

1. Skär bananen i bitar och lägg dem tillsammans med de andra bären i en mixer.

2. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

1. Skär bananen i bitar och lägg dem i en mixer.
1. Skär bananen i bitar och lägg dem tillsammans med de andra bären i en mixer.
2. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!
2. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

bärglass1 bärglass4 utvald

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pepparchips i mikron

Tunna chips med salt & grovmalen peppar. Gudomligt knapriga & goda!

0

Hemgjorda vitlökschips i mikron

Knapriga, tunna chips med salt en härlig vitlökssmak! Mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Hemgjorda chips i mikron

Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Megakokosboll

Denna läckerhet säljs i butikerna, men gör den själv i stället – mycket godare & billigare!

0

Mintkrokantbollar

Ljuvligt goda havrebollar rullade i en hackad mintkrokant-chokladkaka. Mums!

0

Kolakaka

En kladdig chokladbotten och ett segt täckte av den allra härligaste kolakrämen. Ljuvligt gott!

0

Semmelbaguette med hallongrädde

Perfekt, luftig semmelbulle i form av en baguette. Kombinationen vispgrädde och hallon är oslagbart god!

0

Semmelbaguette

Superläcker, avlång semla som räcker till många! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur stor semla du vill ha.

0

Lindas semlor

Extra saftiga semmelbullar som garanterat gör succé!

0

Nyttig hallonglass utan socker

Fräsch, supergod bärglass som bara tar några minuter att göra!

0

Klassisk kladdkaka

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat.

0

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0