Wow vilken läcker och fantastiskt god kladdkaka! Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En riktig favoritkaka som är en perfekt till fikat eller som dessert efter en god middag! Den här kommer bakas om och om igen så länge det finns rabarber i rabatten! Servera gärna med en klick vispgrädde, glass eller vaniljsås.
Smaktips!
Strö lite mortlad kardemumma på kakan innan gräddning!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Rabarberkladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
250–300 g rabarber
ca 2 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten
4. Strö socker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.