En vansinnigt god och matig paj fylld med kryddig köttfärs och ost! Pajen passar på en buffé eller servera den som middag ihop med en en fräsch sallad. Det är också perfekt att ta med sig en bit köttfärspaj som lunch till jobbet.
LINDAS KÖTTFÄRSPAJ
Pajdeg
4 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt
500 g köttfärs
200 g ost (4–5 dl)
Äggstanning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
salt
svartpeppar
några cocktailtomater
GÖR SÅ HÄR
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, (även upp på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
5. Sprid ut tacoköttfärsen och osten på pajskalet.
6. Häll över ägg- & mjölkblandningen jämnt över köttfärsen och osten. Dekorera med halverade cocktailtomater.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 25 min.