Dag: 10 maj, 2016 (sida 1 av 3)

Kesobröd utan mjöl

kesobröd6 kesobröd11 kesobröd9

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in! Brödet är supergott och är lätt att göra. Perfekt för den som inte äter mjöl och vill vara hälsosam. Brödet är väldigt mättande och innehåller bara nyttigheter!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler nyttiga recept – både bröd, glass & smoothies!

Kesobröd utan mjöl

Ca 15 bitar

500 g Keso
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.

2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.

3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.

kesobröd5

kesobröd7 kesobröd8 kesobröd10 kesobrödutvald

Chokladbollar

chokladbollar3

Ljuvligt goda, riktiga chokladbollar som har en rykande åtgång! De passar alla tillfällen från barnkalas, fika till kaffet eller njut av en boll efter en god middag. Både vuxna och barn älskar dess chokladbollar. Om man älskar kokos kan man ta 2 dl istället för 1 dl i smeten, men man kan också utesluta det helt om man vill det.

Chokladbollar

20–25 st beroende på storlek

5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos (kan uteslutas eller dubblas)
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl florsocker (kan ersättas med 1 ½ dl strösocker)
2 msk kaffe (kan ersättas med bara vatten, men ger en god smak)
ca ½ dl vatten

kokos (eller pärlsocker)

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.

2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.

2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

chokladbollar1 chokladbollar2

Mjölkchokladbollar

mjölkchokladbollar3 mjölkchokladbollar1

Kanske världens godaste mjölkchokladbollar :-)! Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda! Man kan inte kan få nog av dem! Mjölkchokladen kan självklart bytas ut till mörk choklad eller någon annan sort man gillar. Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.

Mjölkchokladbollar

Ca 20 st

5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 ¾ dl florsocker
200 g mjölkchoklad, fint riven
ca ½ dl vatten

kokos (eller pärlsocker)

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.

mjölkchokladbollar2 mjölkchokladbollar4 mjölkchokladbollar3