Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas chokladbollar Lindas godis Okategoriserade

Chokladbollar

chokladbollar3 Ljuvligt goda, riktiga chokladbollar som har en rykande åtgång! De passar alla tillfällen från barnkalas, fika till kaffet eller njut av en boll efter en god middag. Både vuxna och barn älskar dess chokladbollar. Om man älskar kokos kan man ta 2 dl istället för 1 dl i smeten, men man kan också utesluta det helt om man vill det. [caption id="attachment_44827" align="" width="215"]Vita chokladbollar som är gudomligt goda! Klicka här för recept! Vita chokladbollar som är gudomligt goda! Klicka här för recept![/caption] [caption id="attachment_44828" align="" width="215"]Superläcker megakokosboll – klicka här för recept! Superläcker megakokosboll – klicka här för recept![/caption]

Chokladbollar

20–25 st beroende på storlek 5 dl havregryn 125 g smör, rumsvarmt 1 dl kokos (kan uteslutas eller dubblas) 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl florsocker (kan ersättas med 1 ½ dl strösocker) 2 msk kaffe (kan ersättas med bara vatten, men ger en god smak) ca ½ dl vatten Garnering kokos (eller pärlsocker) GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas. 2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen. [caption id="attachment_44806" align="" width="860"]1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas. 1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.[/caption] [caption id="attachment_44807" align="" width="860"]2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen. 2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.[/caption] chokladbollar1 chokladbollar2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0