knäckigrabarberpaj5 knäckigrabarberpaj3

Lättbakad, fantastiskt god paj som är ljuvligt knäckig på ytan. Sirapen och sockret gör den smuliga degen läckert knäckig och härlig. En favoritpaj som har en rykande åtgång! Här hittar du fler läckra rabarberrecept!

 

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Knäckig rabarbersmulpaj

ca 10 bitar

150 g smör, kylskåpskallt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ tsk flingsalt eller 1 nypa vanligt salt
½ dl ljus sirap

Fyllning
400–500 g rabarber
ca 2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Tillsätt sirapen och fortsätt nypa ihop degen så den behåller sig smulig.

2. Skala och skiva rabarber i ca 2 cm bitar. Lägg dem i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö över socker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Smula degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.

2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.

2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Strö degen över rabarbern.

4. Strö degen över rabarbern.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

knäckigrabarberpaj1 knäckigrabarberpaj2 knäckigrabarberpaj6 knäckigrabarberpaj4