Julgodis med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!
Fyllning5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackadeFudge400 g mörk choklad 25 g smör 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)GÖR SÅ HÄR1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).
[caption id="attachment_53453" align="" width="860"] 1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.[/caption]
[caption id="attachment_53454" align="" width="860"] 2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.[/caption]
[caption id="attachment_53455" align="" width="860"] 3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_53456" align="" width="860"] 4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.[/caption]
[caption id="attachment_53457" align="" width="860"] 5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).[/caption]