Smulpaj är alltid rätt och fantastiskt gott! Och väldigt enkelt att baka! Det här är ett klassiskt recept som funkar i alla lägen! En perfekt smulig deg och syrliga rabarber – den ultimata kombinationen!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
Klassisk smulig rabarberpaj
Ca 10 portioner
500 g rabarber
1–2 msk strösocker
Smuldeg
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.