Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Blanda inte mjuka & hårda kakor i samma burk

Tips! Blanda inte mjuka & hårda kakor i samma burk.

– Om hårda och mjuka kakor förvaras i samma burk blir de hårda kakorna mjuk och de mjuka blir torrare.

– Hårda småkakor ska förvaras i en burk med tätslutande lock. I rumstemperatur håller de sig i 2–3 veckor och i frysen i 2–3 månader.

– Mjuka kakor kan förvaras under lock i ett par dagar i rumstemperatur och 1–2 månader i frysen.

– Mängden fett i kakorna är det som avgör hur länge de håller sig fräscha i frysen. Mycket fett gör att det kan härska snabbare och hållbarheten blir kortare.

Superläcker maräng-Pavlova med hallongrädde – klicka här för recept!
Superläcker maräng-Pavlova med hallongrädde – klicka här för recept!
Baka en saftig äppelsockerkaka med kanel – klicka här för recept!
Baka en saftig äppelsockerkaka med kanel – klicka här för recept!

Kommentarer inaktiverade.

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Blåbärspavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde (eller vit chokladmousse) och blåbär. Underbar tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Vit chokladmousse

Fluffig, läcker tårtfyllning eller häll upp den i glas och toppa med färska bär så blir det en smarrig dessert!

0

Drottningpavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde och färska bär. Ljuvligt god & läcker! Fler tips på garnering i receptet!

0

Så gör du en Pavlovabotten

Frasig, läcker marängbotten som toppas med t ex vispgrädde, chokladmousse, lemon curd & bär. Ljuvligt gott!

0

Krämbullar

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig, härlig vaniljkräm!

0

Vita chokladbollar

Underbara kokosbollar som är fyllda med vit choklad istället för kakao. Mums, vad goda de är!

0