Frisk, svalkande, ljuvligt god dryck som är lätt att göra själv! Det går bra att använda både frysta jordgubbar och färska. Men de färska har oftast bättre smak! Lemonaden kan förvaras i några dagar i kylen! Lemonad brukar innehåller betydligt mer socker än detta recept, men man och man kan öka mängden till 2 dl om man vill ha den ordentligt söt. Eller minska till 1/2 dl om man vill ha den mindre söt!
Här finns recept på sockerfri lemonad!
Drinktips!
Blanda lika delar lemonad och mousserande vin. Supergott!
Brödklara har ett recept på ljuvligt god citronlemonad!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Lättsockrad jordgubbslemonad
1 liter vatten
ca 1 dl strösocker (kan ökas eller minskas efter egen smak)
300 g jordgubbar
1–2 apelsiner
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull så sockerkristallerna smälter. Låt vattnet kallna helt.
2. Mixa sönder jordgubbarna i en mixer eller med en mixerstav.
3. Blanda vatten, de mixade jordgubbarna och pressa ner apelsinsaft från apelsinen. (Bestäm själv hur mycket apelsinsmak du vill ha, tillsätt lite i taget). Apelsinen går att utesluta. Mixa lite extra i lemonaden med en mixerstav. Förvara saften i en flaska med kork i kylen. Den håller i ett par dagar.