2 potatisarca 1 tsk rapsoljasalt1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
[caption id="attachment_46912" align="" width="860"] 1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.[/caption]
[caption id="attachment_46913" align="" width="860"] 2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.[/caption]
[caption id="attachment_46916" align="" width="860"] 3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.[/caption]
[caption id="attachment_46915" align="" width="860"] 4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.[/caption]
Tips! Fler goda, läckra godisrecpet – klicka här! BOUNTY 25 st 50 g smör, smält 3 dl riven kokos 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker ½ dl vispgrädde Garnering 150 g mörk choklad, smält riven kokos GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen …