Frisk, svalkande, ljuvligt god dryck som är lätt att göra själv! Det går bra att använda både frysta jordgubbar och färska. Men de färska har oftast bättre smak! Lemonaden kan förvaras i några dagar i kylen! Lemonad brukar innehåller betydligt mer socker än detta recept, men man och man kan öka mängden till 2 dl om man vill ha den ordentligt söt. Eller minska till 1/2 dl om man vill ha den mindre söt!
Här finns recept på sockerfri lemonad!
Drinktips!
Blanda lika delar lemonad och mousserande vin. Supergott!
Brödklara har ett recept på ljuvligt god citronlemonad!
![Underbar kolatårta – klicka här för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/06/skrmavbild-2016-05-24-kl.-18.22.21-860x902.png)
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Lättsockrad jordgubbslemonad
1 liter vatten
ca 1 dl strösocker (kan ökas eller minskas efter egen smak)
300 g jordgubbar
1–2 apelsiner
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull så sockerkristallerna smälter. Låt vattnet kallna helt.
2. Mixa sönder jordgubbarna i en mixer eller med en mixerstav.
3. Blanda vatten, de mixade jordgubbarna och pressa ner apelsinsaft från apelsinen. (Bestäm själv hur mycket apelsinsmak du vill ha, tillsätt lite i taget). Apelsinen går att utesluta. Mixa lite extra i lemonaden med en mixerstav. Förvara saften i en flaska med kork i kylen. Den håller i ett par dagar.