Wow, den här kladdkakan är fantastisk! Gudomligt god! Jag älskar den! Blåbär och kladdkaka är en fantastisk kombination. Servera den gärna med glass, vaniljsås eller vispgrädde. Det går lika bra att använda frysta blåbär som färska. Kakan håller utan problem i ett antal dagar i kylen. Den blir nästan ännu godare när den stått i någon dag.
Här hittar du fler läckra & lättbakaderecept med blåbär!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Lindas blåbärskladdkaka
ca 12 bitar150 g smör2 ½ dl strösocker1 nypa salt2 tsk vaniljsocker3 ägg2 dl vetemjöl
Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjölGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde.
[caption id="attachment_47999" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_48000" align="" width="860"] 2. Ta fram frysta eller färska blåbär.[/caption]
[caption id="attachment_48001" align="" width="860"] 3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.[/caption]
[caption id="attachment_48002" align="" width="860"] 4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde.[/caption]
Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg2 ½ dl strösocker2 ¼ …