Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kokostosca

kokostosca2

DRÖMGOD! Superläcker chokladkladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan ätas som dessert med en klick glass, till fikat eller tas med på utflykten. Den här kakan är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Kokostoscakladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.

5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.

6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

kokostosca1 kokostosca3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

Kolla på de tydliga steg-för-stegbilderna som visar hur man gör!

0

Perfekt pizzabotten

Lika god botten som på pizzerian! Toppa med valfri fyllning! Steg-för-stegbilder visar hur man gör!

0

Riven äppelkaka

Superläcker, lättgjord äppelkaka med rivet äpple.

0

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0

Frozen yoghurt mango

Nyttig glassliknande frozen yoghurt gjord på 2 ingredienser! Supergod helt utan tillsatt socker.

0

Bakpulvertunnbröd

Snabba saftiga & mjuka tunnbröd som gräddas i ugnen.

0

Blåbärskladdkaka på 2 sätt

Drömgoda kladdar med blåbär! Servera dem gärna med vispgrädde eller glass!

0

Chokladpaj

Desserttips! Superläcker smulpaj fylld med chokladkräm!

0

Pizzabullar

Så vansinnigt goda pizzabullar! Fyllningen kan varieras efter smak!

0

Hallongrottor

Spröda mördegskakor fyllda med härlig hallonsylt! Lätt att baka och omåttligt populära!

0

Segmjuk hallonkaka

En fantastiskt god & lättgjord kaka med bara 5 ingredienser! En riktig favorit!

0