Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Snabba kanelbullar

snabbakanelbullar14 snabbakanelbullar16

SAFTIGA, SNABBGJORDA KANELBULLAR När man har bråttom går det bra att baka kanelbullar med bakpulver istället för jäst. Skillnaden är att dessa blir lite frasigare på ytan och håller sig inte färska lika länge. Dessa bullar bör ätas ganska omgående eller frysas in direkt när de kallnat. När man tar fram dem igen kan man tina dem i mikron så smakar de som nybakta igen. Bullarna tar bara 30 minuter att baka (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Snabbt, enkelt & ljuvligt gott!

Tips på fyllning! Kanelen kan bytas ut mot t ex vaniljsocker, hackad choklad, sylt, Nutella, nötcreme eller kardemumma.

Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!
Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!

 

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Snabba kanelbullar

Ca 20 st

75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel 
2–3 msk strösocker

Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

4. Rulla ihop degen från långsidan.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

7. Pensla bullarna med ägg.

8. Strö pärlsocker över bullarna.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

snabbakanelbullar12 snabbakanelbullar15 snabbakanelbullar11 snabbakanelbullar10 snabbakanelbullar13 snabbakanelbullarutvaldsnabbakanelbullar16

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0

Müslilimpa

Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

0

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Enkel = godast! Den segmjuka bottnen gör denna kaka extremt god och läcker!

0

Saftig Daimkaka

Glasyr, saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination!

0

Vaniljhorn

Spröda mördegskakor med härlig vaniljsmak!

0

Lindas jästskola

Allt du behöver veta om jäst! Läs mer här!

0

Sockerkringlor

Oerhört spröda, goda kringlor med knastrigt pärlsocker på toppen! Supergoda!

0

Hästskor

Lättgjorda, populära och spröda småkakor som görs på 5 ingredienser som man oftast har hemma!

0

Mördegskringlor

Kakdegen innehåller bara 4 ingredienser och de färdiggräddade kakorna blir oerhört spröda & goda!

0

Florsockerkringlor

Spröda, läckra kringlor gjorda av god mördeg!

0

Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.

0