SAFTIGA, SNABBGJORDA KANELBULLAR När man har bråttom går det bra att baka kanelbullar med bakpulver istället för jäst. Skillnaden är att dessa blir lite frasigare på ytan och håller sig inte färska lika länge. Dessa bullar bör ätas ganska omgående eller frysas in direkt när de kallnat. När man tar fram dem igen kan man tina dem i mikron så smakar de som nybakta igen. Bullarna tar bara 30 minuter att baka (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Snabbt, enkelt & ljuvligt gott!
Tips på fyllning! Kanelen kan bytas ut mot t ex vaniljsocker, hackad choklad, sylt, Nutella, nötcreme eller kardemumma.
Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Snabba kanelbullar
Ca 20 st
75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker
Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.