Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Knäck

[caption id="attachment_55033" align="" width="860"]knäck Klassisk knäck innehåller inte kakao, men 1–2 msk kakao kan tillsättas om man vill ha chokladsmak (som knäcken på bilden).[/caption] KLASSISK KNÄCK är ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den. [caption id="attachment_54883" align="" width="289"]Underbara mintchokladrutor – klicka på bilden för recept! Underbara mintchokladrutor – klicka på bilden för recept![/caption] [caption id="attachment_54963" align="" width="284"]Ljuvligt god wienerchoklad – klicka här eller på bilden för recept! Ljuvligt god wienerchoklad – klicka här eller på bilden för recept![/caption]

Knäck

70–80 st ¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas) Knäcksmet 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Hacka sötmandeln grovt. 2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda. 3. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt. 4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten. 5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen. [caption id="attachment_53918" align="" width="860"]1. Hacka sötmandeln grovt. 1. Hacka sötmandeln grovt.[/caption] [caption id="attachment_53919" align="" width="860"]2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda. 2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.[/caption] [caption id="attachment_53917" align="" width="860"]3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt. 3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.[/caption] [caption id="attachment_53920" align="" width="860"]4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten. 4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.[/caption] [caption id="attachment_53921" align="" width="860"]5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen. 5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.[/caption]

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marshmallows Noblesse

Choklad och marshmallows är en ljuvligt god kombination. Mycket lättgjort godis!

0

Wienerchokladbräck

Chokladbräck med mandelflarn – ljuvligt gott och mycket lätt att göra!

0

Wienerpraliner

Lättgjorda, underbara chokladpraliner med mandelspån i.

0

Wienerchoklad

Drömgod chokladkonfekt! Originalet innehåller även nougat, men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån.

0

Mintchokladrutor

Lyxiga mintchokladrutor som är ljuvligt goda!

1

Mintkakor

Tunna, lyxiga mintkakor med ett chokladtäcke! Mmmmmmm

0

Pepparkaksmuffins

Juliga, supersaftiga, fluffiga pepparkaksmuffins.

0

Pepparkaksglass

En riktigt lyxig, lättgjord dessert i juletider. Görs utan glassmaskin!

0

Kokospraliner

Mycket lättgjort julgodis som är gudomligt gott!

0