![knäck](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/12/knck-860x860.jpg)
KLASSISK KNÄCK är ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den.
![Underbara mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/12/mintchoklad5-860x860.jpg)
![Ljuvligt god wienerchoklad – klicka här eller på bilden för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/12/wienerchoklad8-860x1000-1.jpg)
Knäck
70–80 st
¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
Knäcksmet
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka sötmandeln grovt.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
3. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.