mintkakor6 mintkakor10

LYXIGT GODIS Hemgjorda mintkakor är lätt att göra själv. Mintdegen innehåller bara 3 ingredienser; florsocker, äggvita och pepparmintolja. Dessa ingredienser rör man snabbt ihop. Forma runda kakor och pensla dem med smält choklad som får stelna i kylen. Superenkelt!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mintkakor

15–18 st

1 äggvita
5 droppar pepparmintsarom
4–5 dl florsocker (mängden kan variera pga äggvitas storlek)

Garnering
25–50 g mörk eller ljus choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.

2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.

4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.

1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.

1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.

2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.

3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.

4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.

4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.

mintkakor5 mintkakor7 mintkakor8 mintkakor9