HANNAH & WILMAS DUMLEKAKOR De här supersmarriga Dumlekakorna har två tjejer som heter Hannah och Wilma bakat. De är tvillingar, vänner till hela min familj och jag har känt dem sedan de föddes. I dag fick de baka dessa godingar på sin hemkunskap i skolan och de blev så grymt goda så de åkte direkt ner till affären och köpte Dumlekolor för att själva kunna baka dem hemma. Och här har ser ni resultatet! Jag blev så sugen att jag direkt köpte hem Dumlekolor jag med…
– Jag tycker att kakorna blev supergoda. Dumlen i kakan vart riktig krämig och kakan knaprig. Jag tipsar verkligen om dessa kakor! /Hannah
– Jag tycker de är supergoda! Och de är superenkla att göra. Kakorna har en knaprig och god konsistens. Jag rekommenderar också verkligen om dessa kakor!❤️ /Wilma
Hannah & Wilmas Dumlekakor
30 st
125 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
¾ tsk salt
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl kakao
Fyllning
30 Dumlekolor
Garnering
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och farinsocker till en massa. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt och ägg. Blanda ihop allt ordentligt.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i smörsmeten. Nyp snabbt ihop allt till en deg.
3. Dela degen i 30 bitar. Rulla dem till bollar. Tryck ner en Dumle i varje boll och nyp ihop hålet ordentligt. Lägg dem på en plåt.
4. Strö strösocker över kakorna och platta till kakorna lite lätt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem svalna på plåten.