Lyxig, drömgod maräng-chokladmoussetårta! Den är busenkel att göra och man behöver inte ens någon ugn för att baka den. Botten består av en marängbotten, baka den själv eller använd en färdigköpt. Om du ska baka själv kan du göra ½ sats, då blir det en botten. Den frasiga bottnen i kombination med den fluffiga moussen är magiskt god!
Marängbottnen penslas med smält choklad för att den inte ska bli mjuk och fuktig av chokladmoussen. Den håller sig då frasig längre. Plus att det blir ännu godare... 🙂
[caption id="attachment_42539" align="" width="394"]Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Marängchokladmoussetårta med hallon
Ca 12 bitar100 g vit choklad, smält1 marängbottenBrun chokladmousse
3 dl vispgrädde2 äggulor200 g mörk choklad, smältVit chokladmousse
3 dl vispgrädde2 äggulor200 g vit choklad, smältGarneringsförslag (eller valfria bär, hackad choklad)halloncitronmelissflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.
2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.
4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
[caption id="attachment_59177" align="" width="860"] 1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.[/caption]
[caption id="attachment_59178" align="" width="860"] 2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.[/caption]
[caption id="attachment_59179" align="" width="860"] 3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.[/caption]
[caption id="attachment_59180" align="" width="860"] 4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.[/caption]
[caption id="attachment_59181" align="" width="860"] 5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.[/caption]
[caption id="attachment_59183" align="" width="860"] Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.[/caption]
Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron. För att lyckas med tårtbotten är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen. Tårtbotten – grundrecept Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl vatten, kokhett 3 dl vetemjöl …
Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak. Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept! Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept! Citronpaj Drömgod citronpaj med frasig smulbotten …
En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk! Reklam för Anthon Berg Lätt kladdig citronkaka 12 bitar 1 citron rivet skal + pressad citronsaft200 g smör1 krm salt1 msk vaniljsocker3 dl strösocker3 ägg3 dl vetemjöl Garnering2 dl vispgräddeMandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon …