Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Maräng-chokladmoussetårta hallon

frystmarängchokladmoussetårta9 frystmarängchokladmoussetårta11 Lyxig, drömgod maräng-chokladmoussetårta! Den är busenkel att göra och man behöver inte ens någon ugn för att baka den. Botten består av en marängbotten, baka den själv eller använd en färdigköpt. Om du ska baka själv kan du göra ½ sats, då blir det en botten. Den frasiga bottnen i kombination med den fluffiga moussen är magiskt god! Marängbottnen penslas med smält choklad för att den inte ska bli mjuk och fuktig av chokladmoussen. Den håller sig då frasig längre. Plus att det blir ännu godare... 🙂 [caption id="attachment_42539" align="" width="394"]Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept! Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Marängchokladmoussetårta med hallon

Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält Vit chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g vit choklad, smält Garneringsförslag (eller valfria bär, hackad choklad) hallon citronmeliss florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna. 2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden. 3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen. 4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden. 5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. [caption id="attachment_59177" align="" width="860"]1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna. 1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.[/caption] [caption id="attachment_59178" align="" width="860"]2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden. 2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.[/caption] [caption id="attachment_59179" align="" width="860"]3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen. 3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.[/caption] [caption id="attachment_59180" align="" width="860"]4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden. 4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.[/caption] [caption id="attachment_59181" align="" width="860"]5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. 5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.[/caption] frystmarängchokladmoussetårta6 [caption id="attachment_59183" align="" width="860"]Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker. Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.[/caption] frystmarängchokladmoussetårta10 frystmarängchokladmoussetårta12

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjord slime

Härlig, hemgjord Slime som är jätteenkel att göra själv! Innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma.

0

Vispa grädde utan visp

Så vispar du grädde blixtsnabbt utan visp!

0

Varma jordgubbar och kvarg

Frukost- & mellistips! Nyttigt, gott och mättande mellanmål/frukost!

0

Jordgubbsgrottor

Spröda, härliga syltkakor med jordgubbssylt.

0

Smartiessnittar

Knapriga godissnittar som är ljuvligt goda!

0

Nutellasnittar

Knapriga, läckra godiskakor som är fyllda med härlig krämig Nutella.

0

Kanelbullesockerkaka

Mjuk, härlig, lättgjord sockerkaka med kanelbullesmak!

0

Segknapriga chokladsnittar

Älskade chokladsnittar som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör dem extra läckra!

0

Segknapriga mjölkchokladrutor

Superläckra, goda godiskakor för alla chokladälskare!

0

Grova havregrynsfrallor

Grova, men luftiga och saftiga frukostfrallor med havregryn och rågmjöl i degen. Mättande och supergoda!

0

Syltkakor

Syltkakor – populära, spröda, goda småkakor som alltid är uppskattade.

0

Nicecream hallon

Fräsch, svalkande och hälsosam glass som endast innehåller frukt och bär! Tid: 5 min. Supergod!!!

0