STEKPANNEBRÖD Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna. Riktiga favoriter som är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Stekpannebröd som inte behöver jäsa
Ca 8 st
Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar. Rulla den i mjöl om den är kladdig.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka på ett mjölat bakbord.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.