Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Citronsolskensbullar

Citronsolskensbullar

Ca 26 st

50 g jäst
300 g mjölk, fingervarm (3 dl)
130 g strösocker (1 ½ dl )
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
720 g vetemjöl (12 dl)

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)
1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
50 g smör, smält

strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Riv citronen och pressa ur saften. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Blanda ner citronskal och citronsaft. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Riv citronen och pressa ur saften.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Riv ner citronskal och pressa ner saften från citronen. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Blanda ner citronskal och citronsaft. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.
6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.
6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Påsk-Citronmazarinkaka

En fantastiskt god mazarinkaka med mjuk citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man med stolthet bjuda på både till påsk och övriga året! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Påsk-Citronmazarinkaka 12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 …

0

Källarfranska

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott! Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet …

0

Ostfrallor

Saftig, luftiga goda ostfrallor som passar perfekt till frukost eller som måltidsbröd till en sallad, på en buffé eller på utflykten. Osten på frallorna gör dem extra smakrika och goda! Tips! Du kan byta ut ca 4 dl vetemjöl till 4 dl rågsikt. Eller 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl. Ostfrallor 18 st 50 g …

0

Wienerchoklad

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Wienerchoklad Ca 50 bitar (beroende på storlek) 75 g rostade mandelspån 200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 …

0

Florsockerpraliner

Lättgjorda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen. Florsockerpraliner 30–40 st  200 g mörk choklad ¾ dl vispgrädde 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka. 2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop. 3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet. 4. Spritsa eller häll ner …

0

Chokladkyssar

  Farligt goda och lättgjorda chokladkyssar! Ett mycket lättgjord och läckert godis som bara består av två ingredienser, mörk choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål …

0

Frasig & krämig citronpaj

En magiskt god citronpaj med ett underbart frasigt pajskal. Den här pajen blev direkt en ny favorit hemma hos mig. Jag kommer göra den ofta och många gånger om och bjuda alla jag känner på den. En riktigt perfekt paj med härlig sötsur smak! Frasig & krämig citronpaj Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl …

1

Chokladkyssar

Farligt goda och lättgjorda chokladkyssar! Ett mycket lättgjord och läckert godis som bara består av två ingredienser, mörk choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål …

0

10-minuters frukostfrallor

Degen tar bara några minuter att blanda ihop och gräddningen i ugnen ca 10 minuter. Snabbare bröd kan man inte baka! Och de är ljuvligt goda. Allra godast är de när de fortfarande är lite ljumna. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. 10-minuters frukostfrallor 10 st 5 …

0

Citronpaj

En magiskt god citronpaj med ett underbart frasigt pajskal. Den här pajen blev direkt en ny favorit hemma hos mig. Jag kommer göra den ofta och många gånger om och bjuda alla jag känner på den. En riktigt perfekt paj med härlig sötsur smak! Citronpaj Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl …

0

Vita chokladkyssar

Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Vita chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen …

0

Årets bak stavas marängtårta

Sponsrad nativeannons från Kockens En tårta på söta maränger med kanel eller kardemumma är ett bakverk som är både imponerande gott och så enkel att alla i familjen kan hjälpa till att baka den! Missa inte receptet i artikeln! Apelsin, färska bär, vispgrädde, maräng och mandel… Årets tårta är sprängfylld med godsaker – men lätt …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x