Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat.
Kanelgömma
Ca 12 bitar
100 g smör, smält (låt det svalna)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ tsk kardemummakärnor, stötta
2 ½ dl filmjölk
Kanelfyllning
1 1/2 msk smör, rumsvarmt
1 msk kanel
4 msk strösocker
Garnering
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Kanelfyllning: Mosa ihop smöret med kanel och strösocker.
4. Forma små kulor av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.
Toppengod kaka som jag och yngsta sonen bakade tillsammans! Hela familjen tyckte om den!
Jag tackar så hjärtligt för att denna underbara kanelgömma finns atthämta här på nätet.
Jag älskar att baka o äta den. DEN ÄR SÅÅ GOOD!!!
SÅ GOOOOOOD!!!