En superläcker, god smulpaj med ananas i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!
Tips! Havregrynen kan bytas ut mot 1/2 dl vetemjöl.
Ananassmulpaj
Ca 12 portioner
Fyllning
10 ananasringar (på burk)
1 msk potatismjöl
Deg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar.
2. Lägg ananasbitarna i en pajform. Strö över potatismjöl och rör om.
3. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
4. Smula degen över ananasbitarna i formen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.