TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Chokladmuffins med hackad lakritschoklad. Ljuvligt goda, supersaftiga och enkla att baka. Choklad och lakrits är en underbar kombination. Jag använde en chokladkaka med knapriga lakritsbitar i, men det går bra med viken choklad som helst. T ex mjölkchoklad, schweizernötchoklad, mintchoklad, mörk choklad, Daim eller någon annan favorit.
Chokladmuffins med hackad lakritschoklad
12 st
2 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Garnering
ca 100 g lakritschoklad (eller annan valfri choklad)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut 12–15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Hacka chokladen fint. Strö den över muffinsarna i formarna.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min.