Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas glass

GLACE AU FOUR recept

GLACE AU FOUR En klassisk glassdessert med ett härligt marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar.

Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här!

GLACE AU FOUR

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade (eller andra bär)
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker

Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst.

4. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

5.  Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

6. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

7. Grädda marängen mitt i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

1. Hacka chokladen.

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ungen på 250 grader grillvärme.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

6. Grädda marängen i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mister spex glasögon

Kolla in de olika glasögonen på bilden ovan här: Gucci – klicka här Marc Jacobs – klicka här Marc Jacobs guldfärgade  – klicka här Dolce & Gabbana – klicka här I SAMARBETE MED MISTER SPEX har jag kostnadsfritt lånat hem fyra par glasögonbågar. Det kan du också göra! Med koden: LindasBakskola får du 20% rabatt på deras redan …

0

SLARVFRALLOR

SLARVFRALLOR Mjuka, ljuvlig goda frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Frallorna formas slarvigt och behöver inte vara runda eller fina, de jäser upp och blir snygga i ugnen. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! slarvFrallor TIPS! Följ gärna …

0

KOLA-CHOKLADTRYFFEL

Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KOLA-CHOKLADTRYFFEL Ca 30 st200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)2 tsk smör 3/4 dl vispgrädde ca …

0

Julskinka griljering mor matildas rimmade julskinka

I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition. Mor Matildas rimmade …

0

chokladtryffel recept

CHOKLADTRYFFEL! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxig chokladtryffel som har en len, mjuk härlig chokladsmak. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylskåpet. Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola Chokladtryffel 12–14 st 1 ¼ dl vispgrädde200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)2 tsk smör  Garneringkakao  …

0

CHOKLADKOLA RECEPT

Chokladkola recept Ett fantastiskt gott julgodisrecept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADKOLA recept Ca 30 bitar 50 g smör3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 ½ dl ljus sirap2 msk kakao1 nypa salt½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) Garneringflingsalt (frivilligt, kan uteslutas) GÖR SÅ HÄR …

0

knäck

Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som ger den perfekta knäcken! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Använd kulprovet om du inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt som en termometer). Läs om kulprovet här! TIPS! Följ gärna …

0

Limma pepparkakshus med baking glue

I samarbete med Dr Oetker visar jag hur man använder Baking Glue när man limmar ihop t ex ett pepparkakshus. Så lyckas du med Baking glue! Viktigt att tänka på: Om limmet är för hårt i tuben: Lägg tuben i varmt vatten i några minuter så mjuknar det och limmet blir smidigare att arbeta med. …

0

KIDS BRAND STORE black week 20–70 % på allt

BLACK WEEK 20–70 % PÅ ALLt hos kids brand store I samarbete med Kids Brand Store vill jag tipsa om att köpa julklappar till barnen redan nu! Till och med 2 december är det 20–70 % på allt och med koden: LINDA10 får du ytterligare 10 % på alla kläder. Ett riktigt toppenerbjudande! KLICKA HÄR …

0

SMÖRKRÄMSFYLLDA SAFFRANSBULLAR

I samarbete med Ankarsrum har jag bakat extra saftiga saffransbullar fyllda med en ljuvlig vaniljsmörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar! Ankarsrum knådar degen och gör glutentrådarna starka och sega vilket ger otroligt saftiga och luftiga bullar. Fakta Ankarsrum– Sedan 1940– Svensktillverkad i Ankarsrum – Hög kapacitet, bunken = 7 liters bunke, kan göra 5 …

0

SKOGAHOLMSLIMPA RECEPT

HEMBAKAD SKOGAHOLMSLIMPA En helt underbar, supersaftig skogaholmslimpa. Ett favoritbröd som håller sig färskt länge och som hela familjen älskar!Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då lite lägre och plattare, men lika goda! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka …

1

prova glasögon hemma – mister spex

Kostnadsfritt hemlån av 4 bågar i 10 dagar I samarbete med Mister Spex har jag kostnadsfritt lånat hem 4 bågar i 10 dagar, för att hitta ett år nya läsglasögon. Jag behöver läsglasögon, men har så svårt att bestämma mig för vilken båge som är snyggast på mig. Men nu kan jag i lugn och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x