Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Tuppkaka i stekpanna

59 röster

Saftig, härlig och mycket lättbakad mjuk kaka som jag gräddat i en stekpanna. Mest för att det är snyggt och lite kul. Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 21 cm i diameter. Om du gräddar kakan i en springform som är ca 24 cm bör du lägga till så det blir 3 ägg, 3 dl strösocker, 3 dl vetemjöl och 75 g smör i smeten. Annars blir kakan väldigt platt. Min stekpanna var ca 21 cm i diameter i botten.

Tuppkaka i stekpanna

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
75 g smör, smält

Garnering
10 sötmandlar
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl och smält smör. Rör snabbt om till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad gjutjärnspanna, 21–22 cm i diameter (en vanlig form i samma storlek går också bra).

3. Dela sötmandlarna mitt itu och strö över dem och pärlsocker på smeten.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 23 min (min kaka blev lite för brun på ytan, den ska vara lite ljusare). Låt kakan svalna i pannan.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Klyftpotatis med basilika

  Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt förblir den hård inuti. Tips! Pressa 1–2 vitlöksklyftor och blanda …

0

Lindas kakor – beställ boken här

Klicka här för att beställa min bok! Fraktfritt!  

0

Hallonmarängtårta

Gräddig, chokladig & frasig marängtårta med fluffig hallongrädde! Den är magiskt god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl hallon Garnering 2 dl …

0

Tacofalukorv i ugn

Lyxa till falukorven i ugn med tacosås! Ljuvligt gott och alla kommer älska korven – ännu mer än den vanliga traditionella! Tacofalukorv i ugn 1 falukorvsring 1 msk tacokrydda 1 burk tacosås (mild, medium eller stark) 1 dl riven ost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korven i en ugnsfast form. Skär …

0

Daimmarängtårta

  Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. DAIMMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 …

0

Hallonmarängtårta med chokladkulor

Festlig, lyxig och mycket lättgjord marängtårta med hallon, choklad, vispgrädde och chokladkulor! En riktig 10-poängare som passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA med chokladkulor 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad …

0

Krispig & segmjuk rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Krispig & segmjuk rabarberkaka 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 100 g smör, smält  Garnering ca 2 stjälar rabarber 2 tsk potatismjöl strösocker  ev. …

0

Enkel rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Enkel rabarberkaka 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 100 g smör, smält  Garnering ca 2 stjälar rabarber 2 tsk potatismjöl strösocker  ev. stötta …

0

Lindas rabarberkaka

Den här rabarberkakan är en stor favorit hemma hos mig. Den är busenkelt att baka och magiskt god! Precis så som jag vill att det ska vara när man bakar. Enkelt och gudomligt gott! Den sötsyrliga rabarbern passar perfekt till den segmjuka bottnen. Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Lindas rabarberkaka …

4

Segmjuk rabarberkaka

Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är innehåller ingredienser man oftast har hemma. En riktig 10-poängare! Segmjuk rabarberkaka i limpform Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering ca 2 stjälkar rabarber 1 msk strösocker 1 …

0

Smulig hallonpaj

Smulig hallonpaj! Lätt att baka, lyxig, underbart god och ett mycket bra recept som garanterat kommer bli en ny favorit hos er! Jag älskar denna goding! Ett riktigt topprecept! Servera den gärna med vaniljsås eller glass. Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till. Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula …

0

Smulrabarberpaj

Smulig rabarberpaj – ett favoritrecept som är väl beprövat och så vansinnigt gott! Ett av de bästa smulpajsrecepten! Rekommenderas varmt! SMULRABARERPAJ Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 ½ dl strösocker en nypa flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x