WOW, vad god denna paj blev. Fryst mango och smuldeg = en superläcker kombination! Jag älskar denna paj!
Tips!
– Havregrynen, 1 dl kan bytas ut mot ½dl vetemjöl.
– Om du bara har ett paket fryst mango kan du göra en halv sats deg och en mindre form.
Mangosmulpaj
Ca 12 portioner
Fyllning
2 pkt fryst mango 225 g x 2
Smuldeg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt eller en nypa vanligt salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp mangovitarna i en pajform, ca 25 cm i diameter.
2. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
3. Smula degen över mangon i formen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den gärna med vaniljsås eller glass.