Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse! En perfekt kombination! Tårtan gillas av både barn och vuxna och kan serveras både på en finare middag, ett barnkalas eller som dessert efter helgmiddagen!
Tips!
Marängbottnarna kan bakas dagen före. Förvara dem torrt och svalt. Montera tårtan strax före servering eftersom bottnarna kan mjukna av grädden om tårtan får stå för länge.
Serveringstips!
Servera och dekorera gärna tårtan med bär, t ex hallon, jordgubbar eller blåbär. Hackad choklad är också gott på tårtan! Det är även gott med glass i tårtan!
[caption id="attachment_41882" align="" width="215"]Ljuvlig god Daimmarängtårta – klicka här för recept![/caption]
Ca 12 bitar6 dl vispgrädde200 g vit choklad, smält2 äggulor Smaksättning5–6 passionsfrukterMarängbottnar4 äggvitor
2 ½ dl strösockerGÖR SÅ HÄR1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
3. Gröp ur passionsfrukterna.
4. Rör ner hälften av passionsfruktköttet i gräddblandningen.
5. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
6. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
7. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred ut hälften av passionsmoussen. Ringla över hälften av passionsfrukten som är kvar.
8. Lägg på nästa marängbotten. Bred ut resten av grädden och toppa med resten av passionsfrukten. Servera tårtan!
[caption id="attachment_41831" align="" width="860"] 1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.[/caption]
[caption id="attachment_41832" align="" width="860"] 2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.[/caption]
[caption id="attachment_41848" align="" width="860"] 3. Gröp ur passionsfrukterna.[/caption]
[caption id="attachment_41849" align="" width="860"] 4. Rör ner passionsfrukterna i gräddblandningen.[/caption]
[caption id="attachment_41869" align="" width="860"] 5. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.[/caption]
[caption id="attachment_41870" align="" width="860"] 6. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.[/caption]
[caption id="attachment_41875" align="" width="860"] 7. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred ut hälften av passionsmoussen. Ringla över hälften av passionsfrukten som är kvar.[/caption]
[caption id="attachment_41876" align="" width="860"] 8. Lägg på nästa marängbotten. Bred ut resten av grädden och toppa med resten av passionsfrukten. Servera tårtan![/caption]
Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …