En superläcker, lyxig jordgubbscheesecake med smulig Digestivebotten! Den är såååå galet god, en perfekt dessert att bjuda på som kan förberedas dagen före. Tänk på att den alltid måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)

Himmelsk jordgubbscheesecake

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 15  jordgubbar mosade

10–15 jordgubbar

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper på kanten.

2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

3. Blanda ihop äggulor, färskost, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

4. Värm försiktigt upp crème fraiche i en kastrull (den ska inte koka). Ta bort den från värmen och rör ner gelatinbladen och låt dem smälta. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning.

5. Mosa jordgubbarna och rör ner dem i smeten.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen.

7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg ut dem på smeten. Låt några sjunka ner. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i minst 4 tim.