Supergod bakpulverlimpa! Arbetstiden för den här limpan är bara 5 minuter. Sedan sköter den sig själv under gräddningen i ugnen. Perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost.
Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer.
Baka underbara frukostfrallor som bara jäser en gång – klicka här för recept!
Bakpulverlimpa
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
Kan man andvända Dinkelmjöl el grovt Rågmjöl istället för vetemjöl
Hej! Ja, dinkelmjöl går bra. Eller byt ut 2-3 dl vetemjöl mot rågmjöl. Mvh Linda
Kan man använda havremjölk istället för vetemjöl?